Friday, August 7, 2009

13, numar cu norochii

Rochia este articolul vestimentar care subliniaza cel mai bine frumusetea fiecareia dintre noi. Desi tendintele in moda si simtul practic in fashion au condus la purtarea ocazionala a acesteia, rochia va fi mereu elementul esential prin care reprezentele sexului frumos isi valorifica feminitatea. Nu degeaba numeroase vedete si filme au ramas in memoria noastra prin sau cu ajutorul rochiilor purtate in timpul filmarilor. Pentru a sprijini acest lucru am alcatuit o lista cu cele mai memorabile rochii apartinand unor stiluri si decenii distincte. Lista este redata in mod aleatoriu.

1. Sharon Stone in Instinct primar. Aceasta rochie a nascut multe controverse la momentul respesctiv, cauzate mai ales de felul provocator in care a fost purtata. Cei care au vizionat scena incitanta a interogatoriului cu siguranta stiu despre ce anume este vorba. Banuiesc ca ar fi putut sa poarte orice fel de rochie si tot ar fi ramas vie in memoria noastra.

2. Judy Garland in Vrajitorul din Oz cu mult prea cunoscuta rochie albastra nu este tocmai genul de rochie pe care vi l-ati fi inchipuit in aceasta lista, insa este una dintre tinutele pe care oricine le stie si le recunoaste. Desi inocenta si copilareasca, rochia lui Dorothy, reprezinta una dintre cele mai memorabile rochii purtate vreodata intr-un film.

3. In Atonement, Keira Knightley poarta superba rochie de culoarea smaraldului care reprezinta fara indoiala cea ma recenta revelatie si obsesie. Pur si simplu iti taie rasuflarea. Criticii cat si cinefilii au ramas impresionati de aceasta tinuta purtata cu gratie si naturalete de frumoasa Keira, la care a contribuit substantial si silueta perfecta a actritei. O asemenea rochie nu se potriveste oricareia dintre noi.

4. Rochia alba din The Seven Year Itch purtata de Marilyn Monroe care pluteste in rafalele de aer care razbat prin gura de ventilatie este una dintre cele mai memorabile si apreciate rochii ale tuturilor timpurilor. Aceasta scena a devenit un simbol al seductiei si voluptatii, Marilyn reusind sa se afirme intr-o perioada in care numai actritele filiforme ajungeau in fata camerelor de filmat.

5. Kate Hudson si celebra rochie galbena din Cum sa scapi de un tip in 10 zile nu putea fi trecuta cu vederea. Este rochia care bate filmul. Poate ca fara aceasta am fi zis “Cum sa scapi de un tip in 10 zile? Nu prea imi amintesc nimic din filmul ala”. Si pentru simplul fapt ca frumoasa Kate a imbracat rochia cea galbena vor fi atatea dintre noi care vor zice: “ Cum sa scapi de un tip in 10 zile… nu e filmul cu rochia aia galbena superba?!?”

6. Desi Vivian Leigh a purtat atatea rochii deosebite in filmul “Pe aripile vantului”, preferata mea ramane “Rochia Draperie”. Este cea care o reprezinta cel mai bine pe Scarlet. Este croita dintr-un material dur ca oricare altul, si care sub mana creatoare a sortii prinde forma. Din nimic este creata si cu multa atitudine si curaj este purtata. Imbracand aceasta rochie Scarlet minte, inseala si fura exact asa cum stie ea mai bine, cu seninatate, farmec si foarte multa naturalete.

7. Rochia verde purtata de Blake Lively in serialul Gossip Girl este una dintre noile intrari pe lista. Moderna si purtata cu atitudine aceasta se ridica la nivelul rochiilor prea bine cunoscute de publicul larg. Expusa pe podium, exact locul unde si trebuie sa ramana, este o incantare fugara pentru ochii spectatorilor. Este ingenua si rudimentara asa cum par a fi initial toti adolscentii in intrigile lor autoalimentate. In timp ce ei raman cu rasturnarile de situatii si dramele noi ramanem cu rochia. Un schimb cinstit.

8. Rochia rosie cu imprimeuri asiatice accesorizata ireprosabil cu pantofi rosii cu toc si o delicata floare alba in par, din Australia a lui Nicole Kidman, merita pana la fiecare detaliu sa fie amintita. Aceasta este purtata in timpul uneia dintre cele mai frumoase scene din film care culmineaza cu un sarut in ploaie intr-o noapte fierbinte australiana. Aduce un plus de romantism si candoare momentului.

9. Odata cu purtarea celebrei rochii neagre accesorizata cu colierul supradimensionat de catre Audrey Hepburn in Mic Dejun la Tiffany a fost lansat concepul de “Little Black dress”. Pana atunci femeile de pretutindeni inca nu cunosteau adevarata valoare a unei rochii simple si negre pe care oricare dintre noi ar trebui sa o aiba in garderoba. Daca ar fi sa urmam conceptul intocmai, dimensiunile reduse ar fi de preferat… dar fara exagerari.

10. Sarah Jessica Parker stie cum sa poarte o tinuta! Oricat de comuna ar fi, prin secretele numai de ea stiute, reuseste sa obtina o combinatie sofisticata si mult prea sic. Cu toate acestea rochia gri-maro, purtata la sfarsitul ultimului sezon din Totul Despre Sex, nu face parte din categoria mentionata mai devreme. Aceasta rochie nu are nevoie de nici un artificiu pentru a arata fabulos, este pur si simplu euforica. Eu una, nu am reusit sa mi-o scot din cap dupa atatia ani si regret ca New Yorkeza noastra preferata nu a avut ocazia de a o imbraca in afara intimitatii patului sau parizian. Mi-as fi dorit sa o vad in intregimea sa vaporoasa.

11. Tot nou intrata este si rochia rosie purtata de Kate Blanchett in Strania poveste a lui Benjamin Button. Este o rochie gratioasa, purtata intr-o noapte curioasa. Romantica si ingenua, croiala si culoarea alese aduc un strop de culoare reintalnirii celor doua personaje.

12. De multe ori personalitatea vulcanica si cuceritoare fac mai mult decat vesmintele bine alese, dar ce ne facem atunci cand le avem pe amandoua? Cam asta este pe scurt motivul pentru care rochia rosie a Juliei Roberts din Frumusica este memorabila. Se completeaza reciproc. Una imbraca iar cealalta trebuie imbracata…potrivirea perfecta.

13. Jennifer Morrison din Dr House. Aceasta este o rochie despre care ar trebui sa se vorbeasca, este rosie, fara bretele si este purtata de o frumoasa domnisoara doctor. Ce ar putea fi mai ispititor decat atat? Pe scurt, este cam visul oricarui pacient si de ce sa nu recunoastem si faptul ca este o adevarata aparitie. Pentru mine oricum a reprezentat remarcarea lui Jennifer Morrison ca si fashionista. Mai avem multe de auzit despre ea.

6 comentarii:

Adina Chițu said...

Bineinteles ca preferata mea ramane rochia Keirei...dar si cea purtata de Nicole in Australia este si ea foarte interesanta ;)...oare de ce ar purta un kimono in Australia printre cangurii batausi?

Julia said...

Asa cum spuneai si tu, este un film bashcalios. Kimonoul, la de origine japonez, a fost purtat in scena care preceda atacul aerian al Japonezilor. Oare sa fi fost purtat doar asa de dragul caterincii? Pacat, pentru ca este intr-adevar o tinuta foarte reusita....

Adina Chițu said...

si caterinca are partile ei...inflorate;))

Adina Chițu said...

Varianta moderna a "rochii draperie" este cea cu termopane atasate....sa vedem si noi o leaca de lumina:))

clau said...

daaaaa.....ce frumooooos. mda. deci. rochia lui Kate Blanchett e superba. as baga si rochia Sarah Jessicai Parker in topul meu de preferinte, dar rochia aia oricum place lumii pt ca o poarta ea.tot asa si de nicole kidman. si tot asa si de keira.
adica. pot sa se imbrace si-n sacose de piata, ca tot arata bine. deci nu rochia face pe actrita, cum ar veni

dragoş c said...

nu ma pricep la rochii, dar cu acest post mi-ai deschis ochii! :)

Post a Comment

 
The Box. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino